fbpx
Background

VEINI JA TOIDU SOBITAMINE

Nii marja- kui ka viinamarjaveini ja toidu sobitamisel kehtivad tegelikult samad põhireeglid. Meeldiva koosluse leidmiseks tuleks eelnevalt hinnata veini ja toitu eraldi ja selgitada välja nüansid, kuidas üks saaks teist täiendada. Ilusate kevadiste ilmade puhul alustame roosast Maasika-Ebaküdooniaveinist, mis muide on ideaalne brunchivein.

VEINI KIRJELDUS

Selge, kirgas, keskmise viskoosusega vaskselt roosa vein.
Aroomilt suviselt maasikane ja moosine, aereerides lisandub  küps metsmaasikas, taustal mängleb kergelt happesusele viitavad ebaküdoonia noodid.
Maitselt särtskas ja kuiv, esile tungivad värsked maasikad, mida toetab kerge tanniinisus ja kompleksust lisav hape. Järelmaitse toob välja ka ebaküdoonia noote.

mamm&frukt-maasikas-ebaküdooniaga-veini-kirjeldus

 

 

 

 

 

 

VAATA E-POODI

Mamm&Frukt pärnu veiniaja_tooted ja teenused_web_Family Reserve Maasikas Ebaküdooniaga eesti-veini-ja-toidu-sobitamine-mamm&frukt-pärnu-veinimaja-rosé-vein-maasikas-ebaküdooniaga-maasikad-ämbris

TOIDU SOBITAMINE

Kuna vein on kerge, marjane ja just paraja happesusega, siis esmalt liiguvad mõtted värskete salatite suunas. Kuna roheline salatipõhi on üldjuhul mõruda alatooniga, siis marjased/puuviljased (ja mõõduka magususega) veinid on just ideaalseks kaaslaseks.
Salatilehele lisa värskeid köögivilju ja lisandeid oma maitse järgi (nt kurk, kollased ja punased tomatid, spargel, värske Gouda). Viimiste magus-hapuka vinegrett kastmega. Kuna veini põhitooraineks on maasikad, siis loomulikult on soovitatav ka kastmesse neid lisada 🙂
Selleks püreesta või tükelda värsked maasikad, lisa sekka 3 osa extra virgin oliivõli, 1 osa valget marjaveiniäädikat, lisaks veidi laimimahla, soola ja pipart.

 

TELLI VEINI-JA-ÄÄDIKA KOMBO

Mamm&Frukt Maasikas Ebaküdooniaga eesti vein eesti-veini-ja-toidu-sobitamine-mamm&frukt-pärnu-veinimaja-rosé-vein-sparglisalat-maasika-vinegrettkastmes
Mamm&Frukt veinide kirjeldused_maasikas-ebaküdooniaga-eesti-vein-toidu-ja-veini-sobitamine