VEINI JA TOIDU SOBITAMINE
Nii marja- kui ka viinamarjaveini ja toidu sobitamisel kehtivad tegelikult samad põhireeglid. Meeldiva koosluse leidmiseks tuleks eelnevalt hinnata veini ja toitu eraldi ja selgitada välja nüansid, kuidas üks saaks teist täiendada. Ilusate kevadiste ilmade puhul alustame roosast Maasika-Ebaküdooniaveinist, mis muide on ideaalne brunchivein.
VEINI KIRJELDUS
Selge, kirgas, keskmise viskoosusega vaskselt roosa vein.
Aroomilt suviselt maasikane ja moosine, aereerides lisandub küps metsmaasikas, taustal mängleb kergelt happesusele viitavad ebaküdoonia noodid.
Maitselt särtskas ja kuiv, esile tungivad värsked maasikad, mida toetab kerge tanniinisus ja kompleksust lisav hape. Järelmaitse toob välja ka ebaküdoonia noote.


TOIDU SOBITAMINE
Kuna vein on kerge, marjane ja just paraja happesusega, siis esmalt liiguvad mõtted värskete salatite suunas. Kuna roheline salatipõhi on üldjuhul mõruda alatooniga, siis marjased/puuviljased (ja mõõduka magususega) veinid on just ideaalseks kaaslaseks.
Salatilehele lisa värskeid köögivilju ja lisandeid oma maitse järgi (nt kurk, kollased ja punased tomatid, spargel, värske Gouda). Viimiste magus-hapuka vinegrett kastmega. Kuna veini põhitooraineks on maasikad, siis loomulikult on soovitatav ka kastmesse neid lisada 🙂
Selleks püreesta või tükelda värsked maasikad, lisa sekka 3 osa extra virgin oliivõli, 1 osa valget marjaveiniäädikat, lisaks veidi laimimahla, soola ja pipart.

