Kui suurepärased talendid ja põnevad maitsed kokku saavad, sünnib ikka midagi imelist. Küsisime Pärnu Rannahotelli tippkokalt, Herkki Ruubelilt, et kuidas sel aastal jõululauda lihtsate vahenditega pisut uuendada. Nii sündiski pisut vürtsikas ja mahlane aseaine teada tuntud pohlamoosile.
Retsept:
– 400 g fennelit
– 150 g moosisuhkrut või 150 g tavalist suhkrut ja 10 g õunapektiini (kui moosisuhrut käepärast ei ole)
– 220 ml Mamm&Frukt ingveriveini
– 30 g ingverit
– 10 g õunapektiini (kui moosisuhrut ei taha kasutada)
– 20 g võid
Valmistamine:
Tükelda fennel ja ingver kuubikuteks. Pruunista mõlemad võis klaasjaks ca 3 – 4 minutit. Lisa ingverivein ja keeda kuni veinist on pool aurustunud (50%). Lisa suhkur ja keera kuumus vähemaks. Keeda kuni moosi tekstuurini ca 12 – 20 minutit. Pane kuumalt purki ja keera kaas tugevalt kinni. Serveeri jõulutoitude kõrvale näiteks pohlamoosi asemel;)